Type and press Enter.

Theeleuten met lekkers bij Mckaela’s

mckaela's-pand

Mijn dagen kom ik door met thee, heel veel thee. Ze noemen me dan ook een theeleut. Het liefst verse thee en dan bedoel ik dus niet de zakjes van Lipton of Pickwick (ja, die drink ik ook wel hoor), maar meer de losse thee en de munt en gember varianten. Ik geniet ervan en varieer met veel verschillende soorten. In Sittard ligt een zaakje waar ze heerlijke losse thee verkopen. Ik sla hier trouw, om de drie maanden, mijn thee voorraad in: Mckaela’s. Pas verhuisd naar een groter pand, want ze verkopen meer dan alleen goede thee. Ik neem je mee.

mckaela's-pand-1
Hier moet je naar binnen!
Gebakje erbij?

Wanneer ik naar Mckaela’s ga voor thee, doe ik dit meestal samen met mijn moeder. Zij is ook thee-gek en samen kunnen we wel wat uurtjes doorbrengen hier. Jolanda, eigenaresse en master gebak kok, zorgt dat we dan niks te kort komen. We gaan hier nooit weg zonder iets geproefd te hebben van haar zelf gemaakte gebak. Er is altijd iets anders te proeven. Wanneer je geen zin hebt in gebak, kom je er toch niet omheen. Je krijgt namelijk altijd iets lekkers bij je kopje.

Naast gebak, kun je hier ook bonbons, truffels of andere lekkernijen kopen. Voor thuis op de bank of als cadeautje. Succes gegarandeerd.

mckaela's-lekker-wafel
Dit keer geen gebak, maar een wafel. mmm
mckaela's-ellis-2
Dat is genieten!
mckaela's-lekker
Maar ook bonbons
Thee en koffie

Telkens sta ik weer voor de enorme kast met diverse varianten thee. Ze hebben namelijk 120 verschillende soorten. Ik heb sowieso mijn vaste bestelling: Fit for the day en Aronia rooibos, maar ik proef daarnaast ook altijd een nieuwe thee. Dit keer ging ik voor de sweet pumpkin pie, een heerlijke winterse thee, die ging mee naar huis. Er worden hier ook high-tea’s georganiseerd,. Ik heb het zelf nog nooit gedaan, maar het lijkt me de perfecte gelegenheid om zoveel mogelijk theeën te proberen.

Naast thee zijn ze bij Mckaela’s ook goed met koffie. De man van Jolanda, Guiseppe, beheert de koffieafdeling. Hij geeft met enige regelmaat koffieworkshops waar hij de kneepjes van vak overbrengt aan koffiegekken. Wanneer je gecharmeerd bent van de koffies die je maakt, kun je de bonen, machines en alles wat daarmee te maken heeft aanschaffen bij Mckaela’s.

mckaela's-thee
120 verschillende soorten
mckaela's-koffie
Oude koffiemachine
Winkel

Zoals ik al zei kun je hier koffie en thee kopen. Maar je kunt hier ook terecht voor alles wat daarbij komt kijken. Servies, potjes, zeefjes, chocolaatjes en ga zo maar door. Maar dat is niet alles. Ze verkopen hier ook leuke dingetjes voor in huis. Kussentjes, kaarsjes, schilderijtjes, maar ook kleren.

mckaela's-servies
Servies van bunzlau castle
mckaela's-geniet
Kopjes van zuss

Ook een keer gaan theeleuten bij Jolanda en Guiseppe? Wip eens binnen bij:

Mckaela’s
Paardestraat 13
6131 HA Sittard

Liefs,
Ellis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.