Type and press Enter.

Tips voor coronaproof activiteiten

Cobble-corona-proof-tips-liefs-uit-limburg

We hebben onlangs toch nog een aantal leuke, coronaproof, activiteiten in Limburg ontdekt. Deze willen we jullie natuurlijk niet onthouden. We delen onze tips in de buitenlucht. Uiteraard moet je er zelf voor zorgen dat je gezelschap beperkt en veilig is.

Cobble

Stichting Cultura Mosae heeft onlangs de app ‘Cobble’ gelanceerd. Hiermee kun je tijdens een stadswandeling (of rondje joggen / fietsen) door Maastricht genieten van diverse augmented reality (AR) kunstwerken. De kunstwerken zijn door lokale kunstenaars ontwikkeld, waaronder kunst- en multimediastudenten van het Maastricht Institute of Arts. Leuk feitje: Ellis mocht model zijn voor de promo video! De app is te downloaden in de Google Play Store en de App Store en meer info lees je hier.

Kijk Ellis shinen.

Citygame

In verschillende steden in Limburg is het nog steeds mogelijk om een citygame te spelen, ook voor kleinere gezelschappen. Denk bijvoorbeeld aan een quiz of een moord die moet worden opgelost. Er zijn organisaties die deze games via een app aanbieden maar er zijn evengoed ‘offline’ opties. Speel bijvoorbeeld het ‘Amstel Cold Case‘ spel in Valkenburg of ga  voor een GPS tocht door Roermond. Succes met speuren!

Selfie mode on

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een stad eens van een andere kant te bekijken. Ga bijvoorbeeld eens op zoek naar mooie of gekke (kunst) objecten die wel een foto waard zijn. Zo kwamen wij een tijdje geleden in Venlo o.a. een paar enorme regenlaarzen tegen die we echt even moesten vastleggen. Daarnaast hebben we streetart en een indrukwekkend standbeeld gespot. Dit alles lees je in onze blog. Ga de uitdaging aan, kies een Limburgse stad en ontdek!

Streetart-Venlo

Blökske Um

Het ‘Blökske Um’ is een wandeling door Maastricht die door Jyll speciaal bedacht is voor deze tijd. De route neemt je mee langs unieke plekjes en leuke horecazaken in de stad. Je gaat onderweg lekker proeven én je steunt de ondernemers. Er zijn 9 stops met verschillende Take Away lekkernijen (zowel  ‘hepkes’ als ‘snepkes’). Van hartige tot zoete hapjes en van een heerlijk kopje koffie tot een speciaal biertje to go. Een bourgondische wandelroute dus! Voor meer info en reserveren kijk je op de website.

Hopelijk hebben we wat nieuwe inspiratie kunnen geven om eropuit te trekken. Mochten jullie nog andere coronaproof initiatieven weten in de omgeving, deel ze!

Liefs,

Fleur &  Ellis