Type and press Enter.

Verborgen op de Cauberg: Restaurant Pure

Restaurant-pure-ellis-eten-2

Samen met Fleur ging ik genieten bij Restaurant Pure, een verborgen plekje op de Cauberg in Valkenburg. Op die plek ben je altijd verzekerd van een prachtig uitzicht. Maar daarnaast mochten we veel meer mooie dingen ervaren. Omdat het zonde is dat veel mensen niet weten waar dit pareltje ligt, vertel ik er graag meer over.

Meer dan wellness

Restaurant Pure is het restaurant van Thermae 2000. Het ligt echter helemaal los van het wellness gedeelte, maar vast aan het hotel. De ingang van het restaurant ligt op 50m van de ingang van de sauna. Je komt er dus niemand tegen met een badjas. Het restaurant is trendy en botanisch ingericht. Netjes, maar niet ongemakkelijk. Het ligt in een ronding met een grote bank tegen de wand en comfortabele stoeltjes. Er ligt ook een mega terras bij, waar wij nu niet op kunnen vanwege het slechte weer, waarvan  we ons kunnen voorstellen dat je hier in de zomer prachtig zit met uitzicht over Valkenburg.

Restaurant-pure-ingang
De ingang
Restaurant-pure-interieur
Interieur

Sit back and relax

We mogen zelf een tafeltje voor twee uitzoeken. Het wordt er een aan de grote wand met het prachtige behang. Wanneer wij het restaurant bezoeken zijn een paar tafeltjes bezet. Later op de avond wordt het drukker, reserveren is dus wel aan te raden. De gastheer vertelt ons dat veel hotelgasten van Thermae 2000 het restaurant bezoeken, wat verklaart dat we veel verschillende talen horen. 

De gastheer legt ons de verschillende gangen van het menu uit en reikt ons de menukaart aan. Hij schenkt een glaasje bubbels van Louis Roederer in terwijl we op ons gemak kijken waar we zin in hebben. 

Restaurant-pure-menukaart
De menukaart
Restaurant-pure-bubbels
Altijd lekker!

Verrassende start

De menukaart is niet uitgebreid, maar heeft zeker voor ieder wat wils. Vis, vlees en mooie vegetarische gerechten. Daarnaast kun je kiezen voor een 3, 4 of 5 gangenmenu samengesteld door de chef. Fleur kiest vier gerechten van de kaart en ik ga voor het vier gangen menu (€ 41,50). We vragen de gastheer de begeleidende wijnen zelf te kiezen bij de gerechten die we krijgen.

Nadat de bubbels op zijn krijgen we twee glazen witte wijn. Het is een riesling met een frisse en fruitige smaak. Voordat we ons eerste gerecht krijgen worden we verrast met een amuse. Voor Fleur is dit de tonijn met langoustine saus en gember, ik krijg een stukje boeuf met een pittig pinda toefje en zure groenten. Voltreffers wat ons betreft en kunnen niet wachten op wat komen gaat.

Restaurant-pure-amuse-tonijn
Stukje tonijn
Restaurant-pure-amuse-bouef
Stukje boeuf

Kunstwerkjes

De glazen wijn zijn leeg en de tweede witte wijn wordt ingestoken. Dit keer is het een Amerikaan. Het is de Chardonnay van MacMurray. Een volle wijn die 6 maanden hout heeft gehad met vanille smaken. Echt een topper.

Niet lang erna krijgen we de voorgerechten. Fleur eet een vega gerecht met avocado, cannelloni, tomaat en twee tortilla’s met tomaat en rode ui. Ik heb de verse tonijn met langoustinesaus, kuit en gember gekozen. Wat we voor ons krijgen zijn haast kleine kunstwerkjes. Prachtig opgemaakte borden met even heerlijke gerechten. 

Restaurant-pure-amuse-avocado
Avocado feest
Restaurant-pure-voorgerecht-tonijn
Verse tonijn

Van Limburgse bodem

Dit keer wordt er geen witte wijn in geschonken, maar een rode. We worden er beide blij van. Het is er namelijk een van Limburgse bodem en wel van het Fromberg huis. Ook deze wijn is hout gelagerd, maar drinkt gemakkelijker weg dan de witte die we hiervoor hadden. De wijn past perfect bij het tussengerecht dat we hebben: kwartel met polenta, aardpeer en dashi (een Japanse bouillon). Wederom heerlijk en gelukkig mocht er gekloven worden.

Restaurant-pure-kwartel
Kwartel op twee manieren
Restaurant-pure-ellis-eten
Echt blij met mijn kwartel

Complimenten aan de chef

Bij het uithalen van ons tussengerecht stelt de gastheer voor om even te wachten met het hoofdgerecht. Dat is inderdaad een goed idee omdat we al redelijk wat gegeten hebben. Fijn dat hij zo met ons meedenkt. Ondertussen zijn onze glazen leeg en schenkt hij de tweede rode wijn in. Het is een Cabernet Sauvignon van Amerikaanse bodem, de Louis Martini, die smaakt naar zwarte bessen. Heel erg lekker.

Onze hoofdgerechten komen na een tijdje. Fleur eet een runder picanha (lees staartstuk) met een fives spices saus. Daarbij ontzettend veel groenten. Ik eet de kalfsoester met rode wijn saus, een risottobal, witlof en nog meer groenten. Beide borden gaan volledig leeg en met de complimenten aan de chef terug richting keuken. 

Restaurant-pure-hoofdgerecht-runder
Runder Picanha
Restaurant-pure-hoofdgerecht-kalfsoester
Kalfsoester

Feestje

Er staat nog één gerecht op het menu: het toetje. Fleur mag nog even in de menukaart kijken en ik krijg het dessert van het menu. De gastheer schenkt twee glaasjes dessertwijn in. Het is de Essence de Muscat, een heerlijke frisse, zoet-zure wijn die perfect past bij de nagerechten. Fleur kiest voor de sablé met kokos, ananas en malibu ijs. Ik krijg een dessert dat lijkt op een tompouce van komkommer en mango met witte chocolademouse, gember en pindagember koekjes. Beide gerechten zijn een feestje om te zien en een nog groter feest om te eten.

Restaurant-pure-toetje-3
Ananas met kokos
Restaurant-pure-toetje
Mango met komkommer

Nagenieten

Als afsluiter nemen we nog een koffie waar we wederom iets lekkers bij krijgen. We hebben echt genoeg en drinken rustig onze koffie en de overgebleven dessertwijn op. We concluderen dat dit echt een hele fijne ervaring was. Het restaurant heeft een fijne sfeer, hoogwaardige gerechten en kundig en vriendelijk personeel.

We hebben dan ook even getwijfeld of dit plekje niet gewoon geheim moest blijven..

Restaurant Pure – Thermae 2000
Cauberg 25-27
6301 BT Valkenburg aan de Geul

Liefs,
Ellis