Type and press Enter.

Zomerse tuin picknick

picknick-sodelicious-3

In deze tijd zijn we voor een groot gedeelte van de tijd aangewezen op ons eigen huis, de tuin of het balkon. Dat hoeft helemaal geen straf te zijn, want er is genoeg leuks te bedenken. De plaatselijke horeca helpt je gelukkig een beetje door van alles aan te bieden om het thuis net een tikkeltje gezelliger te maken. Afhaalmaaltijden, eetpakketten die je thuis kunt afmaken, high tea’s en lekkernijen voor een picknick op eigen grond. Die laatste kregen wij aangeboden door SoDelicious uit Maastricht.

Picknick

We moeten zoveel mogelijk binnen blijven, terwijl de zon volop schijnt. Gelukkig hoort onder het begrip ‘zoveel mogelijk binnen’ ook onze eigen tuin of balkon en zijn de maatregelen nu zo versoepeld dat ook de natuur en elkaar weer ontmoeten (en dus genieten van die heerlijke zon) tot de mogelijkheden behoort. Pfieuw. Dit zorgde ervoor dat we konden samenkomen in de tuin met een heerlijke bourgondische picknick.

De ‘picknickkist’ van SoDelicious (€ 19,50 p.p.) hebben we diezelfde dag opgehaald. Bestellen kan gemakkelijk via de website of door een berichtje te sturen. Alle producten zijn vers verpakt. Wij hadden er nog een flesje wijn bij besteld, we hadden elkaar tenslotte al een tijdje niet gezien, dus iets te vieren hadden we wel.

picknick-sodelicious-overzicht
Dit ziet er toch gezellig uit?!

Heerlijke dag

We treffen het. De tuin staat in bloei en de zon laat zich van haar beste kant zien. We ploffen neer, dekentje in het gras en uitpakken maar! De – luxe- picknick bestaat uit 2 rijk belegde broodjes, 2 verschillende smoothies, 2 aardbeien gebakjes, 2 verschillende salades (pasta en couscous in ons geval), olijven en een bakje gemixt, vers, zomerfruit. Bestek en servetjes worden meegeleverd. Wij genoten van dit lekkers rond borreltijd.

We kunnen ons trouwens ook zomaar voorstellen dat deze picknick mand ingezet kan worden als luxe lunchmand. Leuk om iemand mee te verrassen voor een verjaardag of gewoon als lief gebaar. Multifunctioneel inzetbaar!

picknick-sodelicious-4
Smullen van het lekkers
picknick-sodelicious-5
Die gebakjes!

Genieten

Zo zie je maar. Voor een heerlijk vrij gevoel hoef je echt niet ver te gaan. Het juiste gezelschap, voetjes in het gras, de zon op je snoet, fluitende vogels en heerlijke hapjes. Hoe vervelend die quarantaine ook is, het brengt gek genoeg ergens ook nog wel weer iets goeds: we genieten weer van de kleine dingen. Maak het jezelf comfortabel, dan komen we deze tijd samen door!

Liefs,

Fleur & Ellis