Proosten in een speciaal WIJland
We vielen weer eens met onze neus in de boter. Of beter gezegd, in een glas wijn. We mochten namelijk op een wel heel bijzondere plek de wijnen proeven van wijnmaker Stan Beurskens van Wijndomein St. Martinus: bij Chateau St. Gerlach in Houthem (Valkenburg). Stan heeft niet alleen een wijngaard in Vijlen maar op meerdere plekken waaronder bij Chateau St. Gerlach. In dit WIJland (zoals zij dit noemen) stond een tafeltje voor ons gedekt waar we mochten proeven. We nemen je mee.
Natuurlijk duurzaam
Voordat de proefsessie begon kregen we een korte rondleiding over de wijngaard. Stan vertelde over de geschiedenis en zijn manier van werken. En dat is een bijzondere. Wijngaard St. Martinus staat voor duurzaamheid, innovativiteit en kwaliteit. Zo worden alle reststoffen opnieuw gebruikt, dus alle onderdelen van zowel de plant als de druif worden gebruikt in het productieproces. Dat betekent weinig afval en dat is natuurlijk mooi meegenomen. Als er toch nog overblijfselen na verwerking zijn, dan worden die als compost gebruikt. Slim hoor! Onkruid krijgt hier weinig kans, doordat de grond regelmatig getrild wordt. Door het gebruik van nieuwe rassen hoeft bovendien 70% tot 80% minder gespoten te worden met pesticiden. Het water wordt meerdere keren hergebruikt.
Aan tafel
Tijd om aan tafel te gaan. Zin in! Samen met nog een aantal mensen schuiven we aan, waar we eerst een glaasje bubbels krijgen. Dat gaat er altijd wel in! Naast ons glaasje wijn krijgen we verschillende luxe gerechtjes voorgeschoteld. De gerechtjes worden afgemaakt met blaadjes van bloemen die groeien in de moestuin, één meter van onze tafel. Alles komt hier van heeeel dichtbij.
Proeven
Daar zijn we goed in. Proeven! Vandaag proeven we vier verschillende wijnen waarin we de samenwerking tussen St. Martinus en Oostwegel Collection mogen ervaren. Uit deze samenwerking zijn meer wijnen gekomen: zeven namelijk (!). Deze zijn bij alle hotels en restaurants van dit familiebedrijf te proeven. Wij gingen je dus al voor en kunnen ze allemaal aanraden.
Er was meer
Na onze proefsessie konden we lekker onze benen strekken. We maakten nog een rondje door de tuinen van het chateau, dat aan de overkant van de weg ligt. Geen straf hoor, deze plek. De tuin met kunst voor het chateau, de rozentuin, de fruitbomen en de plek waar de honing gemaakt wordt. We mochten het allemaal even bewonderen voordat we weer huiswaarts keerden.
Wil jij nu ook zo'n bijzondere proeverij? Bekijk dan de website hier.
Liefs,Fleur & Ellis
Huisgemaakte tapas om te delen met vrienden
La Barraca is een tapas restaurant in de Rechtstraat (Wyck) Maastricht. Geniet samen van onze huisgemaakte mediterraanse tapas.
Proosten in een speciaal WIJland
We vielen weer eens met onze neus in de boter. Of beter gezegd, in een glas wijn. We mochten namelijk op een wel heel bijzondere plek de wijnen proeven van wijnmaker Stan Beurskens van Wijndomein St. Martinus: bij Chateau St. Gerlach in Houthem (Valkenburg). Stan heeft niet alleen een wijngaard in Vijlen maar op meerdere plekken waaronder bij Chateau St. Gerlach. In dit WIJland (zoals zij dit noemen) stond een tafeltje voor ons gedekt waar we mochten proeven. We nemen je mee.
Natuurlijk duurzaam
Voordat de proefsessie begon kregen we een korte rondleiding over de wijngaard. Stan vertelde over de geschiedenis en zijn manier van werken. En dat is een bijzondere. Wijngaard St. Martinus staat voor duurzaamheid, innovativiteit en kwaliteit. Zo worden alle reststoffen opnieuw gebruikt, dus alle onderdelen van zowel de plant als de druif worden gebruikt in het productieproces. Dat betekent weinig afval en dat is natuurlijk mooi meegenomen. Als er toch nog overblijfselen na verwerking zijn, dan worden die als compost gebruikt. Slim hoor! Onkruid krijgt hier weinig kans, doordat de grond regelmatig getrild wordt. Door het gebruik van nieuwe rassen hoeft bovendien 70% tot 80% minder gespoten te worden met pesticiden. Het water wordt meerdere keren hergebruikt.
Aan tafel
Tijd om aan tafel te gaan. Zin in! Samen met nog een aantal mensen schuiven we aan, waar we eerst een glaasje bubbels krijgen. Dat gaat er altijd wel in! Naast ons glaasje wijn krijgen we verschillende luxe gerechtjes voorgeschoteld. De gerechtjes worden afgemaakt met blaadjes van bloemen die groeien in de moestuin, één meter van onze tafel. Alles komt hier van heeeel dichtbij.
Proeven
Daar zijn we goed in. Proeven! Vandaag proeven we vier verschillende wijnen waarin we de samenwerking tussen St. Martinus en Oostwegel Collection mogen ervaren. Uit deze samenwerking zijn meer wijnen gekomen: zeven namelijk (!). Deze zijn bij alle hotels en restaurants van dit familiebedrijf te proeven. Wij gingen je dus al voor en kunnen ze allemaal aanraden.
Er was meer
Na onze proefsessie konden we lekker onze benen strekken. We maakten nog een rondje door de tuinen van het chateau, dat aan de overkant van de weg ligt. Geen straf hoor, deze plek. De tuin met kunst voor het chateau, de rozentuin, de fruitbomen en de plek waar de honing gemaakt wordt. We mochten het allemaal even bewonderen voordat we weer huiswaarts keerden.
Wil jij nu ook zo'n bijzondere proeverij? Bekijk dan de website hier.
Liefs,Fleur & Ellis
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Wil je als eerste weten waar we uithangen? Laat hier je mailadres achter.