Reis over de tong: SAFAR
De eetgekken mochten weer op pad, het werd ook wel weer eens tijd. Dit keer in het mooie Maastricht, op het Vrijthof welteverstaan. Nieuwe adresjes worden maar al te graag uitgeprobeerd dus de uitnodiging om bij het nieuwe lunchrestaurant SAFAR van Maison Haas Hustinx te proeven was zeer welkom. Camera mee en HOP gaan!
Haas Hustinx
In oktober 2021 opende SAFAR (Vrijthof 20) haar deuren. Het nieuwe lunchrestaurant van Maison Haas Hustinx is een echte aanwinst voor Maastricht. Goede lunchplekjes zijn best schaars in de stad en zo'n bijzondere als deze al helemaal. SAFAR is een Levantijns eetcafé. Hier geen bruine bar zoals je misschien verwacht bij een eetcafé, maar een goed doordacht interieur. Ontzettend veel lichtinval en een frisse inrichting, hier kun je je ogen ook de kost geven. Via de ingang van het hotel, met behoorlijke allure, loop je via de gang naar de achterzijde van het pand. Nu ben je op de plek van bestemming: het restaurant. Even zoeken dus, maar meer dan de moeite.
SAFAR
SAFAR betekent reizen en is vooral gekozen als eerbetoon aan de reiziger en fotograaf Alphons Hustinx, die bekend stond om zijn reizen naar onder andere het Midden-Oosten. De gerechten die je hier krijgt zijn wat ons betreft vooral een reis over de tong. Het menu bestaat uit verschillende gerechtjes die gedeeld kunnen worden. Van hummus tot geroosterd lam en alles wat daar tussenin zit. Wacht, we nemen je mee.
Ons werd aanbevolen om het menu te pakken om de volledige SAFAR beleving te ervaren (€ 27 p.p.). Daar zeggen we geen nee tegen. Vijf verschillende gerechtjes geselecteerd door de chef. Samen met een lekker wit wijntje starten we met de hummus met kalfswang (OMG, te lekker!) met pita met zaatar en de fattoush salade. Dit smaakt duidelijk naar meer.
Uitbreiding
De gastheer vertelt ons ondertussen meer over de uitbreiding van het hotel. Want niet alleen SAFAR is toegevoegd aan deze plek, ook het wellness gedeelte is nieuw. We hebben het nog niet gezien, maar het belooft veel goeds. Een rustgevend toevluchtsoord op het Vrijthof. Best bijzonder. Hier vind je een zwembad, sauna, hamam en een ruimte voor meditatie. To be continued.Ondertussen komt de chef het volgende gerechtje brengen. Het is de haring op brioche. Normaal niet per se favoriet, maar deze versie gaat er wel in! Brioche met crème fraîche, gezouten limoen en spicy augurk. Lekker!
De lunch zit er nog niet op want we krijgen nog twee gerechtjes. Als eerste de crispy bloemkool met parmezaan, tahini yoghurt en nootjes. Hemels op je tong. Echt heel erg lekker. Je moet er even op wachten, maar dat is het meer dan waard. We sluiten ons bezoek af met de freekeh (= tarwe die onrijp wordt geoogst. Het nog groene graan wordt met kaf gedroogd in de zon. Daarna wordt het gewreven, geroosterd en in kleine stukjes gebroken) met gekookte lamsschouder met munt en pistache nootjes. Het vlees is heerlijk mals en de freekeh maakt het helemaal af.
Na vijf gerechtjes zijn we weer terug in Maastricht. Onze reis zit erop. Jammer ergens, maar het geluk is wel dat SAFAR juist nu de deuren gewoon open kan houden. Ze serveren enkel lunch, dus ik zou zeggen: waar wacht je nog op? Pak je tas en ga mee op reis!Liefs,Ellis
Maison Haas HustinxVrijthof 20, 6211 LD, Maastricht
Huisgemaakte tapas om te delen met vrienden
La Barraca is een tapas restaurant in de Rechtstraat (Wyck) Maastricht. Geniet samen van onze huisgemaakte mediterraanse tapas.
Reis over de tong: SAFAR
De eetgekken mochten weer op pad, het werd ook wel weer eens tijd. Dit keer in het mooie Maastricht, op het Vrijthof welteverstaan. Nieuwe adresjes worden maar al te graag uitgeprobeerd dus de uitnodiging om bij het nieuwe lunchrestaurant SAFAR van Maison Haas Hustinx te proeven was zeer welkom. Camera mee en HOP gaan!
Haas Hustinx
In oktober 2021 opende SAFAR (Vrijthof 20) haar deuren. Het nieuwe lunchrestaurant van Maison Haas Hustinx is een echte aanwinst voor Maastricht. Goede lunchplekjes zijn best schaars in de stad en zo'n bijzondere als deze al helemaal. SAFAR is een Levantijns eetcafé. Hier geen bruine bar zoals je misschien verwacht bij een eetcafé, maar een goed doordacht interieur. Ontzettend veel lichtinval en een frisse inrichting, hier kun je je ogen ook de kost geven. Via de ingang van het hotel, met behoorlijke allure, loop je via de gang naar de achterzijde van het pand. Nu ben je op de plek van bestemming: het restaurant. Even zoeken dus, maar meer dan de moeite.
SAFAR
SAFAR betekent reizen en is vooral gekozen als eerbetoon aan de reiziger en fotograaf Alphons Hustinx, die bekend stond om zijn reizen naar onder andere het Midden-Oosten. De gerechten die je hier krijgt zijn wat ons betreft vooral een reis over de tong. Het menu bestaat uit verschillende gerechtjes die gedeeld kunnen worden. Van hummus tot geroosterd lam en alles wat daar tussenin zit. Wacht, we nemen je mee.
Ons werd aanbevolen om het menu te pakken om de volledige SAFAR beleving te ervaren (€ 27 p.p.). Daar zeggen we geen nee tegen. Vijf verschillende gerechtjes geselecteerd door de chef. Samen met een lekker wit wijntje starten we met de hummus met kalfswang (OMG, te lekker!) met pita met zaatar en de fattoush salade. Dit smaakt duidelijk naar meer.
Uitbreiding
De gastheer vertelt ons ondertussen meer over de uitbreiding van het hotel. Want niet alleen SAFAR is toegevoegd aan deze plek, ook het wellness gedeelte is nieuw. We hebben het nog niet gezien, maar het belooft veel goeds. Een rustgevend toevluchtsoord op het Vrijthof. Best bijzonder. Hier vind je een zwembad, sauna, hamam en een ruimte voor meditatie. To be continued.Ondertussen komt de chef het volgende gerechtje brengen. Het is de haring op brioche. Normaal niet per se favoriet, maar deze versie gaat er wel in! Brioche met crème fraîche, gezouten limoen en spicy augurk. Lekker!
De lunch zit er nog niet op want we krijgen nog twee gerechtjes. Als eerste de crispy bloemkool met parmezaan, tahini yoghurt en nootjes. Hemels op je tong. Echt heel erg lekker. Je moet er even op wachten, maar dat is het meer dan waard. We sluiten ons bezoek af met de freekeh (= tarwe die onrijp wordt geoogst. Het nog groene graan wordt met kaf gedroogd in de zon. Daarna wordt het gewreven, geroosterd en in kleine stukjes gebroken) met gekookte lamsschouder met munt en pistache nootjes. Het vlees is heerlijk mals en de freekeh maakt het helemaal af.
Na vijf gerechtjes zijn we weer terug in Maastricht. Onze reis zit erop. Jammer ergens, maar het geluk is wel dat SAFAR juist nu de deuren gewoon open kan houden. Ze serveren enkel lunch, dus ik zou zeggen: waar wacht je nog op? Pak je tas en ga mee op reis!Liefs,Ellis
Maison Haas HustinxVrijthof 20, 6211 LD, Maastricht
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Wil je als eerste weten waar we uithangen? Laat hier je mailadres achter.